Altea se suma a la commemoració del Dia d’Europa amb una jornada institucional i activitats en l’IES Bellaguarda

En aquest 2022 és l’any europeu de la joventut i l’alumnat ha difós els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

Altea s’ha sumat aquest dilluns a la commemoració del Dia d’Europa, una jornada reivindicativa dels valors europeus i amb activitats en l’institut IES Bellaguarda. A més, aquest 2022 és l’any europeu de la joventut. La Regidoria de Projectes Europeus, ha organitzat activitats conjuntament amb l’IES Bellaguarda, integrant en el projecte d’escoles ambaixadores del Parlament Europeu, com a lectures de manifestos en la plaça de l’Ajuntament i en propi centre educatiu.

El Dia d’Europa és una celebració que té lloc cada 9 de maig a la Unió Europea, en record de la denominada Declaració Schuman, en la qual el ministre francés d’exteriors, Robert Schuman, va fer el primer pas per a la integració dels estats europeus en proposar que el carbó i l’acer d’Alemanya i França es sotmeteren a una administració conjunta, impulsant la creació de la primera comunitat europea i posteriorment la Unió Europea.

A més, l’IES Bellaguarda ha estat premiat per formar part de les escoles ambaixadores de la Unió Europea. Paqui González ha representat a l’Institut Bellaguarda. González ha agraït el suport de l’Ajuntament d’Altea i a les persones que impulsen aquest projecte i ha assenyalat: “gràcies als col·laboradors d’aquest projecte per ajudar a representar el treball i l’impuls dels valors de pau i convivència d’Europa que en aquests temps de guerra tenen encara més importància”.

Enguany s’ha volgut dedicar el Dia de l’Europa a la joventut. I es dona importància als i les joves per a aconseguir una societat més sostenible, més inclusiva i més digital.

L’IES Bellaguarda celebra el 9 de maig per a fer arribar a l’alumnat la importància d’aquest dia, on Europa es va unir per a aconseguir la pau i la convivència. La joventut és el futur de la Unió Europea, per això, el centre participa amb activitats i iniciatives per a fomentar els valors europeus com la solidaritat.

L’alumnat de l’IES Bellaguarda ha manifestat que “els i les joves som un important agent de canvi i volem desenvolupar un paper fonamental per a construir societats participants, sostenibles, tolerants i completament democràtiques”.

Si quieres, puedes contactar con nosotros a través del siguiente formulario
  Al usar este formulario accedes al almacenamiento y gestión de tus datos por parte de esta web.

  ¿Dónde estamos?

  OFICINA DE PROYECTOS EUROPEOS

  Calle Pont de Montcau nº 14 ,1ª planta

  Casa de Cultura

  03590 Altea (Alicante)


  Email: europa@altea.es

  Tel: +34 96 584 13 00 (ext. 1233)

  ⓒ EuroAltea Legal warning | Privacy Policy | Cookies policy | Developed by Apps & Up