• EuroAltea, l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, va nàixer el 20 d’abril de 2017 amb la finalitat d’apropar un poc més Europa al municipi.

  El nostre objectiu principal és connectar les polítiques de la Unió Europea amb Altea, perquè tant l’Ajuntament com les empreses, organitzacions, associacions i la ciutadania en general, puguen beneficiar-se dels programes i projectes oferits per les institucions comunitàries.

  Després de l’experiència atresorada durant els últims anys, estem convençuts que la participació en els projectes europeus transforma la nostra societat i facilita la creació d’un espai innovador, integrador, divers, plural i respectuós, amb més oportunitats, i que fomenta el talent i la qualitat de vida de la població.

  Per això, l’Ajuntament d’Altea ve realitzant una decidida aposta per l’Oficina de Projectes Europeus, com a element dinamitzador especialitzat en l’orientació, gestió i assessorament sobre els diferents recursos que la Unió Europea ofereix als municipis.

  Projectes europeus

  Des de la seua creació, EuroAltea ha desenvolupat nombrosos projectes en el marc dels diferents programes de la Unió Europea, entre els quals destaquen les mobilitats juvenils (Programa Erasmus+), els voluntariats en el Cos Europeu de Solidaritat (ESC en les seues sigles en anglés), la promoció de pràctiques professionals (EURODISEA), així com a projectes més complexos i de llarga duració pertanyents al Programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors).

  Si bé la nostra labor s’ha dirigit principalment a la formació de la joventut alteana mitjançant els intercanvis internacionals i els cursos de formació en l’estranger, els projectes europeus abasten una gran varietat de temàtiques. Com poden ser la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient, les qüestions de gènere, la promoció del voluntariat o la participació democràtica.