• Interreg – LOCAL4GREEN

  Pressupost

  2.013.423,15€

  Dates del projecte

  2018 – 2019

  Descripció

  LOCAL4GREEN, liderat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, dona suport a les Entitats Locals en la definició i implementació de polítiques fiscals dirigides a promoure fonts d’energia renovables, i que no sols es dirigisquen al sector públic, sinó també a l’àmbit privat, empreses i llars. El projecte s’emmarca dins dels Plans d’Acció d’Energia Sostenible, adoptats per les autoritats firmants del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia.

  LOCAL4GREEN es desenvolupa essencialment a zones rurals i regions, on les polítiques fiscals locals tenen un paper clau en l’augment de les fonts d’energia renovables.

  El projecte promou la implementació d’aquestes polítiques amb caràcter innovador i el seguiment i avaluació dels seus resultats. Així mateix, el projecte facilita la capitalització de les millores pràctiques i la seua aplicació a altres municipis.

  Objectius

  • Fomentar les polítiques fiscals, verdes, és a dir, aquelles mesures que tenen a veure amb la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible.
  • Reduir els impostos i taxes, i promoure la producció d’energies renovables i la reducció d’emissions de CO2.
  • Desenvolupar una plataforma de formació en línia, oferint cursos d’aprenentatge que permeten transferir les principals ferramentes creades pel Projecte i conéixer el seu impacte.

  Socis

  1 Fundacion Municipalistas por la Solidaridad y el Fortalecimiento Institucional, MUSOL (España)
  2. Gestion Inteligente de la Energía de Malta, MIEMA
  3 Agencia Regional de Energía del Noroeste de Croacia, REGEA, (Croacia)
  4 Agencia de Desarrollo de Autoridades Locales del Este de Tesalonica, ANATOLIKI, (Grecia)
  7 Agencia de la Energia de Chipre, CEA