• Construir Europa amb les autoritats locals

  Building Europe with Local Councillors és una xarxa de representants polítics locals de tota la Unió Europea, que col·laboren per a fomentar la comunicació sobre temes relacionats amb la política comunitària i crear una verdadera esfera pública europea. El seu principal objectiu és facilitar els debats i acords a escala local i impulsar la participació ciutadana.

  L’Ajuntament d’Altea forma part d’aquesta xarxa des de l’any 2022, una aliança sense precedents entre estructures de govern europees i locals, formada per corresponsals locals de la UE, que treballen conjuntament per a promoure la comunicació entre ambdós nivells polítics.

  Com s’ha comentat, la xarxa “Construir Europa amb les Autoritats Locals” promou també la participació dels ciutadans en els assumptes públics, creant així conversacions sobre l’àmbit comunitari a escala municipal. La xarxa s’organitza i funciona en col·laboració amb la Xarxa Europea de Corresponsals Regionals i Locals del Comité Europeu de les Regions.

  En setembre de 2023, i després de la celebració de les eleccions locals, l’Ajuntament d’Altea va procedir a la renovació de l’afiliació a la xarxa, sent Diego Zaragozí, com a alcalde del municipi, el representant polític en aquesta.

  Objectius

  • Augmentar la col·laboració entre los representants polítics europeus.
  • Transmetre a la ciutadania informació sobre assumptes de la Unió Europea que afecten a las circumscripcions locals.
  • Ajudar a impulsar el debat i la implicació de la ciutadania en els assumptes, així com sobre el futur d’Europa.
  • Contribuir a la creació d’un autèntic àmbit públic europeu.