• Logo COGREENEU

  Cooperació europea contra el canvi climàtic

  Pressupost

  148.010 €

  Dates del projecte

  Juny 2023 – Febrer 2025

  Descripció

  El projecte COGREENEU es desenvolupa en el marc del Programa europeu CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors), i busca involucrar, tant a les comunitats locals, com a la ciutadania en general, en els debats i acciones relacionades amb el canvi climàtic i el medi ambient, mitjançant la creació de trobades transnacionals. En aquestes es desenvoluparan diferents activitats, tallers i esdeveniments, on les idees i decisions sobre la sostenibilitat poden posar-se en pràctica.

  Les activitats dutes a cap i, l’avaluació d’aquestes, es basaran en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, emmarcats en l’Agenda 2030 de Nacions Unides. La participació intergeneracional es considera un dels factors clau en el desenvolupament de COGREENEU per a involucrar al major nombre possible de ciutadans en el projecte. Amb la finalitat de proporcionar una veu plural, multicultural i diversa per a fer front als grans reptes que sorgeixen de la situació climàtica actual.

  Objectius

  • Impulsar noves polítiques locals que siguen desenvolupades per la ciutadania i la joventut, com a principals responsables de la presa de decisions del projecte.
  • Conscienciar i sensibilitzar a la població jove sobre el Pacte Verd Europeu i el seu paper en la transició ecològica de la Unió Europea.
  • Augmentar la responsabilitat cívica de la ciutadania i la seua participació en qüestions relacionades amb el desenvolupament sostenible de les seues ciutats.
  • Fomentar l’intercanvi d’experiències i aprenentatges entre les diferents entitats participants, amb el fi de formular estratègies conjuntes i accions locals sobre la transició ecològica.

  Aspectes innovadors

  Un dels elements essencials del projecte és facilitar la participació de la joventut en totes les activitats i tallers programats, considerats els principals protagonistes de la seua execució.

  Es considera que el potencial d’aquest grup de població pot ajudar enormement en la difusió d’idees i propostes en matèria de lluita contra el canvi climàtic.

  Per altre costat, la metodologia de COGREENEU també introdueix aspectes d’innovació en termes de cooperació i el valor afegit que els diferents socis poden generar de forma conjunta.

  Encontres

  Alcoi, Espanya, 12 – 15 de juny de 2023.
  Kaunas, Lituània, 23 – 26 d’octubre de 2023.
  Agros, Xipre, 30 de gener – 2 de febrer de 2024.
  Pisano, Itàlia, 9 – 12 d’abril de 2024.

  Projecte en imatges

  Socis

  Vytautas Magnus University (Lituania), Giovani Senza Frontiere GIOSEF (Italia), Ayuntamiento de Altea (España), Research and Education of Social Empowerment and Transformation (Chipre), Responsible Young Drivers Vlaanderen Vzw (Bélgica), Organosi Gi (Grecia)