• LOGO Cuerpo Europeo Solidaridad web euroaltea 2023

  Dates del projecte

  Des de 2019 fins a l’actualitat.

  Beneficiaris

  Joves residents a Altea de 18 a 30 anys.

  Descripció

  El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea, l’objectiu del qual és crear oportunitats perquè els joves participen com a voluntaris o col·laboren en projectes solidaris que beneficien a comunitats i ciutadans de tota Europa.

  A més de les diferents activitats que es poden desenvolupar, bé de forma particular o bé a través de diferents associacions o organitzacions no governamentals, s’uneix la possibilitat d’involucrar-se en el projecte d’ajuda humanitària més enllà de les fronteres de la Unió Europea.

  La participació en el Cos Europeu de Solidaritat es dirigeix a joves d’entre 18 i 30 anys, i excepcionalment de fins a 35, en el cas de participació en activitats d’ajuda humanitària.

  Objectius

  • Atraure a joves, perquè de forma conjunta col·laboren en la construcció d’una societat més integradora, donant suport a les persones vulnerables a través del voluntariat.
  • Oferir una experiència estimulant i enriquidora per a la joventut que desitge ajudar, aprendre i créixer.
  • Promoure la integració en diferents contextos socioculturals.
  • Donar suport a les diferents organitzacions pertanyents al sector del voluntariat i la solidaritat en el finançament de projectes en benefici de la comunitat.
  • Donar suport a les diferents organitzacions pertanyents al sector del voluntariat, per a connectar amb la joventut que tinga la intenció de participar en els projectes.

  Participació

  Des de l’Ajuntament d’Altea, i a través de l’Oficina de Projectes Europeus, es facilita i gestiona la participació de joves en els projectes de voluntariat, dalt descrits. La tramitació es du a cap a través del Portal Europeu de la Joventut, el qual permet l’enllaç i la comunicació entre la joventut que desitge participar com a voluntària amb les organitzacions i institucions del sector que oferisquen les activitats.

  Amb caràcter general, els projectes de voluntariat tenen una duració d’entre dos i dotze mesos, i cobreixen el suport a la formació i l’aprenentatge d’idioma estranger, costos bàsics (desplaçament d’anada i tornada, allotjament i menjar), i una xicoteta assignació per a despeses personals.

  Projecte en imatges