•  

   

  YOUROPE

  unint camins per a construir una millor percepció d’Europa

   

  Projecte liderat per l’Ajuntament d’Altea

  Pressupost

  148.920 €

  Dates del projecte

  Octubre 2018 – Octubre 2020

  Descripció

  YOUROPE, emmarcat dins del Programa “Europa amb els ciutadans”, és un projecte en el qual participen huit ciutats europees en xarxa, centrat a combatre l’euroescepticisme juvenil al territori de la Unió. Durant la seua execució es realitzen huit encontres transnacionals, i està concebut com un “viatge d’autodescobriment” a l’estil del llibre “Siddhartha” de Hermann Hesse. El viatge es basa en 3 actes, que representen la “fase de sorpresa”, en la qual els participants debaten les tesis euroescèptiques; altres tres actes, que representen la “fase de construcció”, en la qual es proposen soluciones a problemes comuns i s’adonen dels avantatges i possibilitats que ofereix la UE; per últim, dos actes que representen la “fase de conscienciació”, dirigida a promoure i fomentar els valores europeus en la societat.

  Objectius

  • Contribuir a combatre la retòrica euroescèptica, animant als participants a obrir un diàleg i elaborar una retòrica pro europea inclusiva a escala local.
  • Empoderar al jovent de cada territori, que treballen amb experts (docents universitaris, bloguers, periodistes, etc.) en el coneixement de les estratègies d’informació dels mitjans de comunicació, a més de les polítiques i estratègies de la Unió Europea.
  • Promoure l’exercici de la lliure expressió, especialment de la joventut.

  Socis