• Una aventura anomenada Swing

  Pressupost

  192.000 €

  Dates del projecte

  Juny 2022 – Juny 2025

  Descripció

  El projecte AFCS pretén minimitzar els efectes de la Covid-19 en la població major i més vulnerable, especialment la soledat i l’aïllament patits durant la pandèmia, a través d’accions musicals i artístiques d’alt impacte.

  Durant la seua execució participen un mínim de 96 joves encarregats de desenvolupar dotze “Projectes d’Equip de Voluntariat” durant un període de 36 mesos, en els quals es dona suport a músics locals en la creació de bandes de swing. Després de la seua constitució, les bandes ofereixen diferents concerts en residències d’ancians i altres institucions que acullen a persones en situació de vulnerabilitat.

  La finalitat principal és la de combatre la soledat no desitjada i els efectes que produeix en el ser humà, com són l’augment de la demència, la reducció de la mobilitat o la depressió, amb les consegüents situacions de dependència que açò crea.

  Objectius

  • Pal·liar les circumstàncies d’aïllament i exclusió dels grups més vulnerables accentuades per la crisi social provocada per la Covid-19.
  • Estendre diferents pràctiques sanitàries amb el suport dels principals hospitals de la regió.
  • Aprofitar l’execució del projecte per a reforçar els vincles intergeneracionals i promoure les accions de voluntariat de manera estable.

  Resultats

  La finalitat del projecte no és sols la de l’entreteniment a través de l’art i la música, sinó també la promoció i difusió de diferents tècniques de l’àmbit de la salut, i que ajudaran a combatre de forma duradora el deteriorament emocional, provocat per la soledat no desitjada.

  Mitjançant el present projecte s’espera, per tant, l’adopció de diferents bones pràctiques que possibiliten la seua aplicació de manera senzilla i eficaç. D’igual manera, AFCS busca formar a joves involucrats en la temàtica del projecte, per a posteriorment actuar, siga de forma voluntària o a través d’un treball remunerat, en l’atenció a les persones vulnerables a la soledat no desitjada.

  Projecte en imatges