El projecte AFCS pretén minimitzar els efectes de la Covid-19 en la població major i més vulnerable, especialment la soledat i l’aïllament patits durant la pandèmia, a través d’accions musicals i artístiques d’alt impacte.
Durant la seua execució participen un mínim de 96 joves encarregats de desenvolupar dotze “Projectes d’Equip de Voluntariat” durant un període de 36 mesos, en els quals es dona suport a músics locals en la creació de bandes de swing. Després de la seua constitució, les bandes ofereixen diferents concerts en residències d’ancians i altres institucions que acullen a persones en situació de vulnerabilitat.
La finalitat principal és la de combatre la soledat no desitjada i els efectes que produeix en el ser humà, com són l’augment de la demència, la reducció de la mobilitat o la depressió, amb les consegüents situacions de dependència que açò crea.
Mitjançant el present projecte s’espera, per tant, l’adopció de diferents bones pràctiques que possibiliten la seua aplicació de manera senzilla i eficaç. D’igual manera, AFCS busca formar a joves involucrats en la temàtica del projecte, per a posteriorment actuar, siga de forma voluntària o a través d’un treball remunerat, en l’atenció a les persones vulnerables a la soledat no desitjada.
Allianssin Kehittamispalvelut Oy (Finlandia), Stichting Internationale Werkkampen (Paises Bajos), MTÜ Noortevahetuse Arengu Ühing Estyes (Estonia), Gonullu Hizmetler Dernegi – GHDer (Turquía), Solidarités Jeunesses MCP – SJ (Francia), Youth Action For Peace (Italia), Ayuntamiento de Altea (España), Alliance of European Voluntary Service Organisations Association (Dinamarca), Hospimar 2000 SL (España), Kompass eggs e. V. – Büro Rostock (Alemania).