Urbact III

URBACT III: Volunteering Cities

URBACT és un programa europeu d’aprenentatge i intercanvi posat en marxa en 2002 i cofinançat per la Unió Europea i els estats membres, que promou el desenvolupament urbà sostenible, capacitant a les ciutats per a desenvolupar en col·laboració soluciones enfront dels majors desafiaments urbans, reafirmant el paper clau que juguen davant canvis socials de complexitat creixent, i integrant i millorant l’eficàcia de les polítiques regionals i de cohesió.

Després d’URBACT I (2003-2006) i URBACT II (2007-2013), la nova edició del programa europeu de cooperació territorial URBACT III (2014-2020) contribueix als objectius d’Europa 2020, proporcionant un mecanisme per a desplegar coneixements i habilitats a tots els agents involucrats en l’aplicació de la política urbana. Aquestes noves capacitats adquirides a través de la participació en el programa contribuiran a unes ciutats europees més fortes i vibrants, i ajudaran a abordar qüestions urbanes emergents vinculades a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador (les tres prioritats d’Europa 2020).

El programa URBACT III s’organitza entorn de quatre objectius principals:

 • Capacitat de realització de polítiques: capacitar a les ciutats per a gestionar polítiques i pràctiques urbanes sostenibles de manera participativa i integrada.
 • Disseny de polítiques: millorar el disseny de polítiques i pràctiques urbanes sostenibles a les ciutats.
 • Implementació de polítiques: aplicar les estratègies i accions urbanes sostenibles i integrades a les ciutats.
 • Construir i compartir coneixement: garantir que els professionals i els responsables de la presa de decisions a tots els nivells tenen accés a un coneixement compartit sobre tots els aspectes del desenvolupament urbà sostenible per a millorar les polítiques de desenvolupament les ciutats.

Per a aconseguir aquests objectius, URBACT III pretén desenvolupar tres tipus d’accions: intercanvi transnacional, creació de capacitats i capitalització i difusió.

Si quieres, puedes contactar con nosotros a través del siguiente formulario
  Al usar este formulario accedes al almacenamiento y gestión de tus datos por parte de esta web.

  ¿Dónde estamos?

  OFICINA DE PROYECTOS EUROPEOS

  Calle Pont de Montcau nº 14 ,1ª planta

  Casa de Cultura

  03590 Altea (Alicante)


  Email: europa@altea.es

  Tel: +34 96 584 13 00 (ext. 1233)

  ⓒ EuroAltea Legal warning | Privacy Policy | Cookies policy | Developed by Apps & Up