El mes d’agost passat, va finalitzar el projecte Erasmus+ Ask–Play–Act, aquí et deixem un resum de totes les activitats que es van realitzar durant el projecte.
S’ha posat en marxa un altre gran projecte l’objectiu del qual és animar als joves a conéixer-se i donar-los l’oportunitat de desenvolupar les seues capacitats de comunicació i les seues habilitats socials. El projecte tracta d’ajudar a això amb les eines del teatre, amb temes populars i d’interés per als joves.
Comencem el primer dia amb un exercici energitzant, i després Emese va fer el taller del matí. Primer, comencem amb uns jocs de presentació en els quals intentem aprendre els noms dels altres. La següent activitat va ser una sessió de creació d’equips, en la qual els equips havien d’idear la millor estratègia. En acabat tanquem el taller amb una escriptura de contes, on en ordre ascendent, del més jove al més vell, tots ens van comptar un record de la seua infància, i en acabat presentem el conte amb un petit dibuix. El taller de la tarda es va centrar en les regles. Formem dos grups en els quals un grup va escriure regles soltes i l’altre regles més serioses. Havien d’escriure-les i en acabat demanar als membres de l’equip que explicaren per què la regla era important.
Comencem el segon dia amb la lectura de les “xafarderies”, que vam recollir en una caixa de xafarderies, on tots podien escriure qualsevol esdeveniment o pensament, cuidant de no ofendre a ningú amb les seues paraules. El següent taller va estar a càrrec de Florentina, on ens enfoquem en la comunicació, parlant de diferents temes (per exemple: passatemps, esdeveniments rellevants de la vida, pel·lícules favorites, etc.) El dia va continuar amb un taller amb Rares i Allisa, la primera activitat va ser un energitzant de ball. Després va venir un joc d’estratègia en el qual vam haver de jugar en equips. Finalment, parlem del que ens molesta en la societat actual.
L’endemà, amb una visita a la ciutat, en la qual els participants van haver de fer tasques en equip en Szentendre. Més tard, continuem amb les activitats al llarg del Danubi, on es va iniciar una dinamització. La següent part del dia es va dedicar a diferents activitats teatrals. Caminem en cercle i vam haver de donar-nos la mà els uns als altres en diferents estats d’ànim. En acabat, en grups, vam haver de representar un esdeveniment quotidià de forma improvisada. Finalment, cada grup havia d’escriure una història relacionada amb el tema triat.
El quart dia va començar amb una activitat d’animació, seguida d’una activitat en la qual practiquem els noms dels altres, a la qual va seguir una activitat de ball en la qual un participant havia d’endevinar qui anava a canviar els passos de ball. A continuació, tots van poder mostrar l’actuació, en la qual van haver de representar una situació improvisada. El taller de la tarda va continuar amb una activitat en la qual calia passar una ampolla d’aigua i cadascun la imaginava com volia. A continuació, els equips van haver de fer 5 fotos dempeus d’una situació. Finalment, reflexionem junts sobre el dia utilitzant targetes d’emocions per a expressar el nostre estat actual.
Comencem l’endemà amb un massatge per a començar millor el dia i es va fer una activitat en la cadira. A continuació, els participants van haver d’escriure un poema i una història, per equips. A la nit, l’equip espanyol va organitzar una vetllada nacional en la qual tastem molt de menjar espanyol i vam conéixer la cultura espanyola.
Comencem el dia amb un passeig de meditació i continuem amb un energitzant. Després, vam tenir una activitat de recompte en la qual era important escoltar-se els uns als altres. Finalment, els equips van començar a exposar les seues presentacions i a debatre sobre les deficiències i els errors.
Aquest projecte, que concloem amb l’acte PLAY. L’objectiu de l’acte és comunicar i presentar temes que interessen als joves i que poden utilitzar per a desenvolupar-se. Oferir una visió dels temes socials que els joves presenten a través de petites iniciatives utilitzant el teatre. I després tots van descobrir qui era el seu amic secret durant el projecte. Finalment, reflexionem junts sobre el projecte utilitzant targetes dixit.
Per a més info. https://thebettermakinghungary.org/ask-play-act/
