Altea rep una subvenció de més de 800.000 euros per a la restauració ecològica del Riu Algar

L’Ajuntament d’Altea rebrà una subvenció de més de 800.000 euros per a desenvolupar el projecte de Restauració Ecològica i Millora de la Capacitat de Laminació de la Desembocadura del Riu Algar.

Aquesta subvenció, de 810.652 euros, suposa el 95% del muntant total del projecte elaborat per la regidoria de Medi Ambient. Un pla que té com a objectiu restaurar la desembocadura del riu Algar, un dels escassos aiguamolls del nord d’Alacant i un espai natural de vital importància com a corredor ecològic.

Aquesta ajuda, s’emmarca en la convocatòria de subvencions per a la restauració d’ecosistemes fluvials i la reducció del risc d’inundació en entorns urbans espanyols de la Fundació Biodiversitat i s’articulen mitjançant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya a través de fons europeus.

Aquest ambiciós projecte abasta una extensió de 26,5 hectàrees situades entre la platja i el pont de Sogai i començarà a executar-se l’any vinent, prolongant-se durant aproximadament tres anys. L’actuació reduirà el risc d’inundació en uns 67.000 m² de sòl urbà, la qual cosa beneficiarà a uns 3.000 habitants.

El projecte es basarà principalment en la recuperació de l’hàbitat fluvial mitjançant l’eliminació d’espècies exòtiques molt esteses com la canya i algunes espècies aquàtiques, la qual cosa, juntament amb la plantació d’espècies autòctones, permetrà augmentar la capacitat de laminació del riu.

També es crearà una escala de peixos sota el pont de la N-332 i un sistema de lagunatge que contribuirà a millorar la qualitat de l’aigua abocada per la EDAR. La recuperació de zones del Domini Públic Hidràulic ocupades, així com la retirada d’enderrocs són unes altres de les actuacions contemplades en aquest projecte.

Des de la regidoria de Projectes Europeus, treballem de manera transversal amb totes les regidories i en aquest cas amb la regidoria de Medi Ambient. Altea ha fet els seus deures per a poder absorbir aquest finançament europeu, tenint els plans que se’ns han exigit a priori, com és per exemple el pla anti frau o el pla estratègic Agenda 2030, en el qual hem treballat els diferents objectius de desenvolupament sostenible i concretament per a aquesta subvenció hem treballat en l’objectiu número 11 que són ciutats sostenibles, el número 13 que és l’acció pel clima i el número 15 que és vida d’ecosistemes terrestres.

Si quieres, puedes contactar con nosotros a través del siguiente formulario
  Al usar este formulario accedes al almacenamiento y gestión de tus datos por parte de esta web.

  ¿Dónde estamos?

  OFICINA DE PROYECTOS EUROPEOS

  Calle Pont de Montcau nº 14 ,1ª planta

  Casa de Cultura

  03590 Altea (Alicante)


  Email: europa@altea.es

  Tel: +34 96 584 13 00 (ext. 1233)

  ⓒ EuroAltea Legal warning | Privacy Policy | Cookies policy | Developed by Apps & Up