La Comissió Europea aprova el projecte presentat per EuroAltea de voluntariat juvenil “VOLUNT-EU”

El programa serà finançat per la Unió Europea i comptarà amb un pressupost de 148.000€

L’Ajuntament d’Altea, des de la seua oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, ha anunciat l’aprovació del pla “VOLUNTEU” per part de la Unió Europea. El programa “VOLUNT-EU: Ciutats Voluntàries en resposta a la Crisi Social provocada per la Covid-19”, el qual té com a objectiu establir eines per a la millora i promoció del voluntariat juvenil, afrontar les adversitats de la pandèmia i la creació d’una xarxa de ciutats europees compromeses amb el voluntariat.

El projecte es troba emmarcat dins del programa europeu CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors). Del qual, Altea serà líder del pla i comptarà amb 7 socis europeus Itàlia, Xipre, Croàcia, Països Baixos, Romania, Portugal i Grècia. La durada del projecte serà de 24 mesos i s’iniciarà al maig a Xipre clausurant-se a Altea. La preparació del projecte va ser secundada per la Diputació d’Alacant i serà finançat per la seua totalitat per la Comissió Europea amb un pressupost de 148.000€.

Una vegada marcat el rumb de la fase inicial del projecte, s’organitzaran diferents actes en cadascuna de les regions europees sòcies perquè el voluntariat juvenil puga beneficiar-se i involucrés en els diferents tallers, actes, cursos, conferències i viatges transnacionals amb diferents associacions participants. El tema a tractar serà la solidaritat i la prevenció de l’exclusió d’aquells grups socials més vulnerables.

EuroAltea pretén continuar amb la línia de treball aconseguida en diferents programes europeus, dels quals, l’Ajuntament va ser soci i participant. Com a exemple d’això, s’acaba de tancar el projecte URBACT III: Ciutats Voluntàries, una iniciativa europea que empra el voluntariat per a abordar l’exclusió social i la pobresa en l’àmbit comunitari. Així mateix, Altea i les associacions participants van ser guardonades amb diferents premis en reconeixement de la seua labor i trajectòria en la matèria. Premis atorgats pel Comité de Regions Europees, per la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana i per la Federació de Municipis i Províncies.

D’altra banda, la regidoria de Projectes Europeus compta amb un Pla de Responsabilitat Social (RSC) que té com a principal objectiu avançar com a organització de cara a millorar les seues relacions amb l’economia, el medi ambient, les relacions territorials, la ciutadania i el seu entorn.

Per tot això el municipi d’Altea s’ha convertit en un referent a nivell europeu de bones pràctiques relacionades amb el treball de voluntariat, per aquest motiu, se sumen a aquest projecte les associacions que anteriorment ja van estar amb nosaltres, com són Creu Roja d’Altea, Cor Exprés i De Amicitia, i s’han sumat a aquest projecte, Càritas Altea i Protecció Civil, a les quals donem la benvinguda.

Si quieres, puedes contactar con nosotros a través del siguiente formulario
  Al usar este formulario accedes al almacenamiento y gestión de tus datos por parte de esta web.

  ¿Dónde estamos?

  OFICINA DE PROYECTOS EUROPEOS

  Calle Pont de Montcau nº 14 ,1ª planta

  Casa de Cultura

  03590 Altea (Alicante)


  Email: europa@altea.es

  Tel: +34 96 584 13 00 (ext. 1233)

  ⓒ EuroAltea Legal warning | Privacy Policy | Cookies policy | Developed by Apps & Up