Projecte LOCAL4GREEN Roma

 

 

 

 

Els passats dies 18 i 19 d’abril es va celebrar a la ciutat de Roma l’esdeveniment “Made in MED”. INTERREG MED és un programa europeu de cooperació en el qual participen socis de 13 països de la conca nord del Mediterrani.

L’Ajuntament d’Altea, present a l’esdeveniment, forma part com a municipi pilot d’un dels projectes integrats al programa MED. Eixe projecte, anomenat “LOCAL Policies for GREEN Energy” (LOCAL4GREEN) compta amb un pressupost de 2,01 m € i està finançat pels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Instrument d’Ajuda de Preadhesió (IAP) en el marc del Programa Interreg Med 2014-2020.

El projecte té com a objectiu definir, implementar i avaluar polítiques fiscals locals dirigides a incentivar l’ús de fonts d’energia renovables tant al sector públic com al privat en 60 municipis pilot de la conca mediterrània. Liderats per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el consorci compta amb socis de nou països, entre els quals es troba la Fundació MUSOL (Municipalister per la Solidaritat i l’Enfortiment Institucional) que exerceis el seu paper d’assessor tècnic en el marc del projecte.

 

En definitiva, el que es pretén és, una vegada arreplegats els resultats d’estes pràctiques en els municipis pilot, seleccionar les més eficaços, sistematirzar-les i transferir-les a altres regions d’àmbit mediterrani.

Per al regidor responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, Pere Lloret, “la trobada de Roma va servir per tindre una visió més completa dels projectes que es mouen davall el paraigües del programa MED i per a començar a utilitzar nous conceptes amb els quals s’esta abordant els reptes mediambientals.

Però també va servir per a prendre consciència dels polsos geopolítics que es plantejen dins la UE per a la captació de recursos i del pes més bén marginal que tenem els països mediterranis en les decisions que afecten a aquest repartiment. El que queda clar és que el camí per a adquirir més rellevància passa per entendre que hi ha una realitat geogràfica que determina els nostres interessos amb més força que les velles fronteres dels Estats: el Mediterrani. A Roma es va parlar explícitament d’una “identitat mediterrània”. De l’enfortiment d’eixa identitat depén gran part del nostre futur econòmic i mediambiental. Però també hi ha que baixar al sól per a no perdre’ns en els núvols: eixa força, eixa credibilitat, eixa solvència passa per que tots els projectes MED tinguen l’impacte real necessari que justifique la seua dotació econòmica”.

 

Si quieres, puedes contactar con nosotros a través del siguiente formulario
  Al usar este formulario accedes al almacenamiento y gestión de tus datos por parte de esta web.

  ¿Dónde estamos?

  OFICINA DE PROYECTOS EUROPEOS

  Calle Pont de Montcau nº 14 ,1ª planta

  Casa de Cultura

  03590 Altea (Alicante)


  Email: europa@altea.es

  Tel: +34 96 584 13 00 (ext. 1233)

  ⓒ EuroAltea Legal warning | Privacy Policy | Cookies policy | Developed by Apps & Up