Una delegació alteana es desplaça a Xipre per a organitzar la primera reunió internacional del projecte Volunt-EU

Durant la primera setmana de juny, una delegació alteana composta per la tècnica de Projectes Europeus, Paloma Verdú i el Coordinador de Serveis Socials, Braulio Cencerrado participa en la inauguració del projecte Volunt-EU en Athienou, Xipre. Un projecte liderat per l’Ajuntament d’Altea en resposta a la crisi social provocada per la pandèmia de la COVID-19.

La ciutat d’Athienou ha estat triada com a referència en voluntariat juvenil en aquest projecte, gràcies a les seues nombroses accions i al gran impacte d’aquesta mena de voluntariat en la societat. L’agenda d’aquestes jornades està marcada per sessions de coordinació per a marcar les rutes del projecte Volunt-EU; visites a diferents projectes de la ciutat xipriota; debats sobre la COVID-19 i els seus efectes socials a Europa; com ha reaccionat el voluntariat per a fer front a aquests efectes i tallers intergeneracionals. Tot això en mans d’experts en la temàtica, personal tècnic, associacions, voluntaris i voluntàries.

En aquesta primera trobada l’objectiu és organitzar el que seran les pròximes accions del projecte, per la qual cosa les delegacions reunides en aquesta ocasió han estat tècniques. Cada reunió de treball tindrà lloc en un país diferent que haurà d’organitzar accions i projectes per a estudiar els seus resultats i aplicar-se en les diferents ciutats participants en el projecte.

El mes de gener passat l’Ajuntament d’Altea coneixia l’aprovació del projecte Volunt-EU, Ciutats Voluntàries en resposta a la Crisi Social provocada per la Covid-19 per la Comissió Europea dins del programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors). Aquest projecte està liderat per l’Ajuntament d’Altea, a través de la seua oficina de projectes Europeus, EuroAltea, i compta amb la participació d’organitzacions de països com Itàlia, Xipre Croàcia, Països Baixos, Romania, Portugal i Grècia. En el cas d’Altea, les organitzacions que treballaran al costat de l’Ajuntament en aquest projecte de voluntariat juvenil són Cor Exprés, Creu Roja, De AmicitiaCaritas i Protecció Civil.

El projecte té com a objectiu la creació d’una xarxa de ciutats en l’àmbit europeu per a l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge per a la promoció del voluntariat juvenil enfront de futures crisis com la coneguda durant la pandèmia de la COVID-19.

Si quieres, puedes contactar con nosotros a través del siguiente formulario
  Al usar este formulario accedes al almacenamiento y gestión de tus datos por parte de esta web.

  ¿Dónde estamos?

  OFICINA DE PROYECTOS EUROPEOS

  Calle Pont de Montcau nº 14 ,1ª planta

  Casa de Cultura

  03590 Altea (Alicante)


  Email: europa@altea.es

  Tel: +34 96 584 13 00 (ext. 1233)

  ⓒ EuroAltea Legal warning | Privacy Policy | Cookies policy | Developed by Apps & Up