YOUROPE

Una delegació d’Altea formada per representants polítics, periodistes, membres de col·lectius associatius i professors, es van reunir el 2 de febrer del 2020 a Brussel·les per a participar en la clausura del projecte Yourope.

Les jornades Yourope, liderades per Altea, a través d’EuroAltea, l’Oficina de Projectes Europeus, han finalitzat en el Comité de les Regions amb l’assistència d’un total de 8 països adherits al programa: Espanya, Itàlia, Polònia, Bulgària, Grècia, Eslovènia, Bèlgica i Xipre.

Aquestes jornades, encapçalades per Altea porten desenvolupant-se 18 mesos, en els quals s’ha lluitat contra l’euroescepticisme; han establert noves bases per a combatre les fake news i s’ha transmés als joves la importància que tenen per a Europa.
La delegació alteana ha estat coordinada per l’equip EuroAltea. La finalitat d’aquest viatge ha estat el tancament del projecte on s’han abordat i debatut diferents temàtiques com el paper dels joves a Europa o la informació de qualitat en el qual han participat, entre altres, els membres de l’European Youth Press, Isabell Wutz i Jonathan Hendrics. El tema principal era combatre l’euroescepticisme i les fake news al mateix temps que treballar els valors de la pau, la solidaritat i la convivència, en definitiva, els valors que promulga la Unió Europea. És un projecte per a construir l’Europa dels municipis i per a crear aquesta aliança de la ciutadania europea per a una Unió més igualitària i inclusiva. A més, s’ha posat en relleu la implantació de les mesures adoptades pels diferents països membres i seguidament s’ha realitzat la lectura del manifest; una declaració universal i unànime entre els 8 països que conformen el projecte.
En la jornada també s’ha fet lliurament dels premis Yourope StartUp Europe Awards, on s’ha reconegut l’ajuda a l’emprenedoria i la formació per al treball que fan tres associacions alteanas. L’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñero ha estat l’encarregada de lliurar aquests guardons a tres associacions d’Altea, com a reconeixement per la seua labor, tant en l’àmbit de treball, com de voluntariat. Han rebut els premis: Tone Dysjaland i Magdalena López del Castell Marxant de Cor Exprés; Ignacio González Martínez en representació de l’associació DeAmicitia i Miguel Orozco Serrat, president de Creu Roja Altea.
La tarda finalitzava amb la intervenció del tinent d’alcalde, Diego Zaragozí, qui ha participat d’aquesta experiència com a representant d’Altea. “Com a líders polítics tenim la responsabilitat de transmetre els valors i els principis de la Unió en la nostra població. Molts es pregunten quins són els beneficis de pertànyer a la Unió Europea i en això consisteix el projecte Yourope, a evidenciar la importància que té Europa en les nostres vides” Diego Zaragozí.

Si quieres, puedes contactar con nosotros a través del siguiente formulario
  Al usar este formulario accedes al almacenamiento y gestión de tus datos por parte de esta web.

  ¿Dónde estamos?

  OFICINA DE PROYECTOS EUROPEOS

  Calle Pont de Montcau nº 14 ,1ª planta

  Casa de Cultura

  03590 Altea (Alicante)


  Email: europa@altea.es

  Tel: +34 96 584 13 00 (ext. 1233)

  ⓒ EuroAltea Legal warning | Privacy Policy | Cookies policy | Developed by Apps & Up