Ajuntament i Cambra de Comerç signen un conveni la fi del qual és reduir la taxa de desocupació en joves

L’Ajuntament d’Altea i la Cambra de Comerç d’Alacant van signar un conveni de col·laboració pel qual, a través del Programa Integral de Qualificació i Ocupació, PICE, de la Cambra de Comerç d’Espanya, es dóna suport a la reducció de la taxa de desocupació entre els joves de 16 a 29 anys, millorant la seua qualificació, ocupabilitat i promovent l’autoocupació.

Aquest conveni ha estat signat per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el president de la Cambra, Juan Bautista Riera.

Aquest programa forma part del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, una iniciativa del Ministeri de Treball i Economia Social en coherència amb l’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Jove. Les Cambres de Comerç actuen com a mediadors entre les empreses i els joves per a augmentar les seues oportunitats laborals i posen a la seua disposició a un orientador laboral que es responsabilitza de guiar al jove durant el seu itinerari formatiu i acostar-li a les empreses que demanden el seu perfil laboral, tant a Espanya com a la Unió Europea.
L’Alcalde ha remarcat el treball que en aquest mateix sentit s’està duent a terme des d’Altea a través de l’AEDL i l’Oficina de Projectes Europeus, amb la finalitat de cobrir les expectatives de treball que tenen els joves.

“Aquest programa els dóna als joves la possibilitat d’obrir-los la porta i continuar treballant en les empreses. Molt important la labor que es fa en aquests convenis i en aquest cas, amb la signatura d’avui, sumem esforços per a aconseguir un mateix objectiu”; ha conclòs l’Alcalde.

La responsable municipal de Foment de l’Ocupació, Maria Antonia Laviós, ha reiterat l’agraïment de l’Alcalde i ha informat que serà la EPA d’Altea la que alberg el primer curs de la Cambra de Comerç a Altea, “Màrqueting i Comunicació Digital”. Un curs de formació gratuït que es desenvoluparà d’abril a juny i els requisits del qual per a assistir són estar inscrits prèviament en el Servei Garantia Juvenil, participar en el PICE i haver realitzat l’Orientació Vocacional.

“Aquest programa del PICE comporta també unes entrevistes per a veure les necessitats i particularitats dels joves i esperem que aquesta acció ajude la joventut del nostre municipi a trobar ocupació, a millorar-la i al fet que es reincorporen al mercat laboral”. Ha apuntat Laviós.

Si quieres, puedes contactar con nosotros a través del siguiente formulario
  Al usar este formulario accedes al almacenamiento y gestión de tus datos por parte de esta web.

  ¿Dónde estamos?

  OFICINA DE PROYECTOS EUROPEOS

  Calle Pont de Montcau nº 14 ,1ª planta

  Casa de Cultura

  03590 Altea (Alicante)


  Email: europa@altea.es

  Tel: +34 96 584 13 00 (ext. 1233)

  ⓒ EuroAltea Legal warning | Privacy Policy | Cookies policy | Developed by Apps & Up